Het gemak van wasbaar

Weg met wegwerp!

Bekijk onze pocketluiers

Garantie HappyBear

Uitstekende garantievoorwaarden op alle HappyBear producten

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Alle HappyBear producten hebben een garantie van maximaal 12 maanden* vanaf de oorspronkelijke datum van aankoop. Normale slijtage, krimp, vervaging, nare geuren of vlekken vallen niet onder de garantie. Volg altijd de wasinstructies van HappyBear.

12 maanden garantie op PUL 6 maanden garantie op drukknoop sluitingen, klittenband sluiting, elastiek en andere fabrieksfouten.

Heb je een HappyBear product gekocht, maar is je product kapot? Dat is natuurlijk vervelend. Stuur een mail naar customercare@happybear.eu met een omschrijving van je klacht, de aankoopdatum en bij welke reseller je het product hebt gekocht. Je ontvangt van ons aanvullende informatie om het product op te sturen. Wij proberen het defect te herstellen of je ontvangt een vervangend gelijkwaardig exemplaar. Bij een vervangend exemplaar blijft de oorspronkelijke garantietermijn gelden. Wij streven ernaar om je garantiemelding binnen 14 dagen te hebben opgelost.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar klantenservice@kidzstore.eu. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Manco levering

Indien u per ongeluk een onjuist artikel heeft ontvangen, of er ontbreekt een artikel, dan kunt u dit melden middels ons contactformulier. Aangezien alle artikelen worden gecontroleerd bij het verlaten van het magazijn, komt dit gelukkig zelden voor. Mocht het toch een keer gebeuren, dan zenden we het artikel uiteraard nog na.